Taktegel

Vittinge klassisk

Vittinge är ett klassiskt svenskt taktegel med unik färg och ytstruktur som produceras i Sveriges enda kvarvarande taktegelbruk. Vittinge passar ypperligt för renovering eller nybyggnation i traditionell stil och är ett taktegel med mycket lång livslängd som bara blir vackrare med åren.

vittingeklassik

Vittinge Original

vittingeoriginal

Nova

Teglet har en mängd tekniska finesser, som gör att det klarar av vårt tuffa skandinaviska klimat.
Traditionen återfinns i formen, som är densamma som på de allra första handslagna pannorna.

nova

Nortegl

Nortegl är ett falsat taktegel med klassisk nordisk form. Det lite större måttet gör också att det passar på hus med stora takytor. Då det har samma läktavstånd som de flesta betongpannorna är det också ett perfekt taktegel för renovering av gamla betongtak.

nortegl

KDN VH

På det verkligt exklusiva taket ligger KDN, ett falsat taktegel som ger ett intryck av klassisk lyx. Det är också ett säkert val, teglet har funnits i mer än 100 år och har en mycket lång livstid. Takteglet är lite mindre vilket ger ett tätt mönster och finns i ett stort urval färger.

kdnvh

Turmalin

Turmalin är ett falsat och modernt taktegel som finns i många olika färgställningar och är med sin platta form ett utmärkt val till ett hus med modern arkitektur. Väljer du Turmalin får ditt hus ett stilrent tak med strikt, enkel och elegant karaktär.

turmalin

Hollander

Ett taktegel med en karaktäristisk profil, som framför allt passar på tak med lite mindre takytor eller tak med vinklar och vrår.

hollander